29.9.2014

Käsitöitä: Trikoopipoja

Olen aina pitänyt kaikesta pienestä käsillä tekemisestä. Rakastan ompelukoneella surruuttelua, mutta taitoni ei vain riitä mihinkään monimutkaiseen tekeleeseen. Eikä kyllä hermonikaan. Kaiken pitää tapahtua nopeasti :) Verhoja, yksinkertaisia autonpenkin suojia, tyynynpäällisiä sekä kaikkea pientä on tullut tehtyä.

Villiinnyin kangaskaupan alelaareissa olleista trikoista niin paljon, että ostin niitä pienen läjän ja päätin niistä tehdä pipoja ja tuubihuiveja. En vain omistanut minkään sortin ohjetta. Onneksi pelastuksekseni tuli MakaMarrin mahtava trikoopipon ohje ja niin vanha ompelukoneeni pääsi hommiin. Ohje on todella yksinkertainen ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille, jotka haluavat 100% varmasti onnistua.

Tässä kuitenkin omia tekeleitäni:


Ensimmäinen tekeleeni oli ihanasta puna-valkoraitaisesta, taivaallisen pehmoisen tuntuisesta trikoosta pipo ja tuubihuivi. Pienen säväyksen pipoon sain väsäämällä siihen rusetin. Huivi olisi saanut olla hiukan isompi, mutta kangasta ei ollut enempää. Kuitenkin täysin toimiva setti :)



Nämä ovatkin sitten enemmän mieheni käytössä olevia. Sininen "kalsaritrikoo" oli mukavaa ommella ja siitä syntyi helposti tämä tekele. Musta-valkoinen trikoo oli ihanan "löysää" tunnustellessa, mutta piippimäistä ommella. Karkasi koko ompelun ajan ja ruttasi ja myttäsi. Sinnikkäästi kuitenkin sain siitä väännettyä itse asiassa mukavan rennon pipokkelin. Näistä samaisista trikoista tein itselleni pannat, mutta ne nyt jäi unohduksissa kuvaamatta.

Tarkoitus olisi taas tässä lähteä kangaskaupoille pyöriskelemään, jos vaikka löytyisi joitain kivan näköisiä trikoita, onhan syksy jo kovaa vauhtia tulossa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti