9.11.2014

Hyvää Isänpäivää!!!! :)

Nyt ollaan jo sunnuntain puolella ja voin ilokseni toivottaa kaikille oikein ihanaa Isänpäivää!!

Itse olen yleisesti hyvin minimalistinen lahjojen suhteen, mutta tänä vuonna päätin keksiä jotain spesiaalia ja itse tehtyä. Niinpä hiukan tuosta ompelukoneen käytöstä kiinnostuneena väänsin iskälle lahjaksi tällaisen setin:



Trikoolapaset, joissa on fleecevuori , kaksinkertaisesta trikoosta pipo sekä tuubihuivi. Iskä on aina niin paljon ulkona, että toivottavasti miellyttää ja menee kovaan käyttöön :)



Lisäksi yllätyksenä tein leipomuksiakin. Iskä ei tykkää suuremmin mistään leivonnaisista, mutta yhtä se syö vaikka koko pellillisen kerralla ja se on tätä:



Mustikkapiirakkaa pullataikinapohjalla! Se on iskän suurta herkkua! Katsotaan vaan, mitä se sanoo, kun taikina onkin tällä kertaa gluteenitonta (jotta itsekin voin sitä syödä). Eihän siitä mikään valioyksilö tullut, mutta makuhan se on tärkein... ja ajatus tietenkin :)



Kotiin väänsin vielä uutena testauksena Arlan maustetusta mangorahkasta pullaa. Tässä vielä kuvaa niistä:


Ohjeena toimi suoraan ilman suuria muutoksia Pörden keittiön pullaohje, joka tulee tässä:

Pullataikina

5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 tl psylliumia
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl suolaa
n.13 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
150 g juoksevaa margariinia

Lämmitä maito +42 asteiseksi ja sekoita sekä kuivahiiva että psyllium. Anna turvota noin 10 min. Lisää munat, sokerit ja suola hyvin sekoittaen. Lisäile jauhoja vähitellen ja hyvin alustaen (itse käytän yleiskonetta). Sekoita joukkoon margariini ja vaivaa hyvin. Tee taikinasta mitä haluat ja anna kohota kuumaa vettä puolillaan olevan tiskialtaan päällä kaksinkertaiseksi. Voitele munalla ja paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi.



Mustikkapiirakka (uunipellillinen)

Pohja:

Puolet pullataikinasta + pikkasen ristikon tekoon


Täyte:

600 g sulatettuja mustikoita
n 0,5 dl sokeria
1tl vaniltasokeria
3 rkl perunajauhoja

Valuta mustikoista turha mehu pois ja sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Kauli pullataikina syvän uunipellin kokoiseksi ja pämäytä mustikkatäyte pohjan päälle. Tee päälle ristikko ja anna kohota kuumaa vettä puolillaan olevan tiskialtaan päällä rauhassa. Voitele ristikko ja reunat munalla ja paista 200 asteessa noin 20min.




Mangorahkapullat (16kpl)

Pohja:

Puolet pullataikinasta


Täyte:

2 prk Arlan maustettua rahkaa Mango
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Pinnalle:

Raesokeria


Kauli taikina isoksi levyksi (n.50cm x 30cm) ja levitä sen päälle molemmat purkit mangorahkaa. Ripottele sokeri sekä vaniljasokeri päälle tasaisesti ja kääri taikina rullalle. Leikkaa rulla 16 osaan ja laita ne paperisiin pullavuokiin. Anna pullien kohota  kuumaa vettä puolillaan olevan tiskialtaan päällä kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa 10-15 min, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.




Ei muuta kuin pistetään suut makeiksi Isänpäivän kunniaksi! Mukavaa Isänpäivää kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti