22.7.2015

Gluteeniton Treenaajan Rahkamarjapiirakka

Kaikessa yksinkertaisuudessaan, tämä piirakka on tajuttoman hyvää, sisältää todella paljon hyviä aineksia ja linjojansa ajattelevakin voi syödä tätä huolella. Lisäksi se on noepa tehdä ja helposti varioitavissa. Ohjetta hiukan muunneltu, alkuperäinen on täältä.





Herkullinen Rahkamarjapiirakka


                                                    Pohja:
                                                    3     dl    kaurajauhoja
                                                    1,5  tl     kanelia
                                                    1     tl     leivinjauhetta
                                                                   hippunen suolaa
                                                    1     dl    sokeria

                                                    4     kpl  valkuaisia
                                                    1     dl    pehmeää rasvatonta maitorahkaa (125g/puoli purkkia)
                                                    0,5  dl    juoksevaa margariinia tai 2 muussattua banaania

                                                          Täyte:
                                                    4     kpl  keltuaisia
                                                    1,5  prk  pehmeää rasvatonta maitorahkaa (375g)
                                                    2     tl     vaniljasokeria
                                                    0,5  dl    sokeria (maun mukaan)
                                                                  marjoja, hedelmiä, raparperia
                                                                  (perunajauhoja jos pakasteita)


Tee ensin pohja. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin yhdessä kipossa ja kosteat aineet toisessa. Kaada kuivat kosteiden sekaan ja sekoita kunnolla tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla pohjasta ja reunoilta. Kaada taikina vuoan pohjalle.

Sitten täyte. Sekoita kaikki aineet kunnolla keskenään. Täytä piirakkapohja marjoilla, raparperilla tai hedelmillä kunnolla, niin ettei pohjaa paljoa näy. Kippaa rahkatäyte päälle ja tasoita. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 45 min. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.


Oma piirakkani on tehty pakastevadelmista sekä -mustikoista, joten sulatin niitä hieman ja sekoitin pari teelusikallista perunajauhoja, varmistaakseni täytteen jähmettymisen kunnolla. Lisäsin myös hieman paistoaikaa, jolloin pintaan sekä reunoille tuli enemmän väriä.



Mielestä tällainen tasajako on täydellinen; puolet pohjaa ja puolet täytettä. Pohja on ihanan pehmeä ja maukas, ei mistään höttö-möttö-jauhoista vaan kunnon kaurajauhoista tehty. Täyte rahkaisan täyttävä, pehmeä ja raikas. Ei liian makea, muttei kuitenkaan mikään hapan rahkaöveri.
Kaikki on täysin balanssissa; ainesosat, maku ja koostumus :)


NAM NAM!!!

.




4 kommenttia:

  1. oih varmasti namia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin sanoa, että varmasti maistuu ja vie kielen mennessään :)

      Poista
  2. oisko sulla hyvää gluteenitonta kakkupohja reseptiä? jos on niin kiitos!

    VastaaPoista
  3. No tuota.....Muuta muutosta ei normaaliin ohjeeseen tarvitse tehdä kuin, että vaihdat normi vehnäjauhot gluteenittomaan vaihtoehtoon. Helpoin tapa on tehdä ihan peruspohja perunajauhoilla, kuin kääretorttu. Olen myös tehnyt ihan gluteenittomillakin jauhoilla pohjia, jotka ovat onnistuneet todella hyvin. Ihan pikkuriikkisen olen tainnut laittaa jauhoja enemmän kuin ohjeessa.

    Mutta sekin on ihan hyvä vaihtoehto, jos laittaa puolet perunajauhoja ja puolet gluteenittomia. Vaihtoehtojahan on yllin kyllin :)

    Kinuskissan sivuilta löytyy gluteenittoman kakkupohjan ohje, jossa kaikkia aineita laitetaan saman verran...

    Toivottavasti näistä oli apua! :)

    VastaaPoista