26.9.2015

Sukka-arvonta!!!!

Kuulin, että kommentoinnin antamisessa on ollut ongelmia, joten jatketaan arvontaa vielä viikolla.
Joten:


Kaikki sunnuntaina 4.10. klo 23.59 mennessä  sukka-arvontaan kommentoineet ovat mukana arvonnassa. Osallistu tästä.


Arvonta suoritetaan maanantaina 5.10.



Lisäksi, koska sähköpostiosoitteita ei ole haluttu julkaistavaksi, liitä kommenttiisi edes joku nimimerkki, jolla sinut voidaan tunnistaa. Arvonnan jälkeen en pysty ottamaan sinuun yhteyttä suoraan, joten ilmottautuminen jää sinun vastuullesi. 


Tule kurkkaamaan siis maanantaina 5.10. oletko onnellinen voittaja!


Onnea arvontaan!!

22.9.2015

Hyvää 1-v Syntymäpäivää!

Tänään on tarkalleen tasan vuosi, kun olen ensimmäisen postaukseni tehnyt :) Äkkiä tuo aika on vierahtänyt. Muistan vieläkin sen päivän, kun loin bloggeriin profiilin ja aloin suunnittelemaan blogini ulkoasua, tein sitä tuntikausia, kunnes sain siitä mieleiseni. Heti seuraava aamuna sitä piti tietysti muokata vielä, mahdollisuus kun siihen oli! Se suuri jännitys ja innostus, se ei ole onneksi kadonnut vieläkään :)

Jollain tapaa tätä mahtavaa tapahtumaa piti juhlistaa kotipuolessakin, joten 1- vuotis synttäreiden kunniaksi, leivoin kakun teemaan sopivaksi:



Pohja on gluteeniton kääretorttupohja, josta sain pienten kehittelyjen jälkeen kahden välin kakun väkerreltyä. Sisällä on itse tehtyä lemon curdia sekä vadelma-mascarponetäytettä, molempien ohjeet löytyy ihanilta kinuskikissan sivuilta. Päällä on ihan normia vispikermaa ja neonrakeita sukan raitoina :)
Tuo vadelma-mascarponetäyte on muuten sitten sellaista, että kannattaa varautua kuppien kaapimishulluuteen, sen verran hyvää se on! 


Muita synttäriuutisia. 
Viikonlopun huhkittuani, sain vihdoin ja viimein sukkaohjeeni valmiiksi! Jee!
Tulen julkaisemaan ohjeen täällä blogin puolella jossain vaiheessa syksyä, sopivissa ja loogisissa osissa. Lisään sen myös ravelryyn jossain vaiheessa. Niistä ilmoittelen kyllä myöhemmin. 

Ohje on mahdollista saada myös PDF:nä, pyydä vain joko suoraan sähköpostin kautta tai kommenttiboksissa, niin lähetän sen sinulle. Sähköpostini : r.villasukissa@gmail.com


Eikä siinä vielä kaikki.....



Synttäreiden kunniaksi arvotaan, omalla uunituoreella ohjeellani tehdyt, kuvan palmikkosukat yhdelle onnekkaalle. Koko on 38-39. 

Arvontaan voi osallistua sunnuntaihin 27.9. klo 23.59 saakka. 
Arvonta suoritetaan ja julkistetaan maanantaina 28.9. omassa postauksessaan.

Osallistu siis pistämällä kommenttia alle. Liitä kommenttiisi toimiva sähköpostiosoite, jotta saan sinuun yhteyden :)


Onnea arvontaan!


16.9.2015

Raitapipon kaverit, Raitakämmekkäät

Kämmekkäät valmistuivat eilen päivällä ja sain ne kerrankin heti kuvattua :) Mitään ihmeellistä näissä ei tosiaan ole, peruskaavalla tehty ilman kiiloja. Ainut "erikoisuus" on se, että kudoin molemmat tasona enkä suljettuna neuleena.


Lankoina toimi samat kuin raitapipossakin, Madame Tricoten Golden-sarjan valkoinen, pinkki ja punainen kaksinkertaisena. Punaisen jämät meni tuohon yhteen raitaan prikuulleen! Kutosen puikoilla pistelin menemään ja peukalot tein 6,5mm sukkapuikoilla. Lankaa kului tasan 60 grammaa. Näistä tuli vähän reilut, mutta mahtuupahan alle kunnon hanskat tai lapaset tarvittaessa, kun ilmat alkavat kunnolla kylmetä.

Vieläkin on valkoista ja pinkkiä lankaa reilusti jäljellä, kun eihän nämä paljoa lankaa sisuksiinsa syöneet. Onneksi suunnitelmia riittää :)


Palaamisiin!!

14.9.2015

Raitapipo

Kävin kirjastossa seikkailemassa ja sieltä nappasin Hyvää Lankaa-kirjasen matkaani. Kirja sisälsi hyvin yksinkertaisia ja aika perusasusteita, jotka eivät hätkäyttäneet mieltäni suuntaan eikä toiseen. Kuitenkin kauan kirjaa selailtuani, innostuin perinteisestä ja helppoakin helpommasta raitapiposta, josta löytyi itselleni se pieni juju; se kudottiin tasona. Enpä ollut aiemmin sitä edes ajatellut, aina on tullut pyörönä pipot väännettyä, joten tästähän se seikkailu alkoi!

Nappasin parit jämälangat, kimaltelevan valkoisen ja punaisen, ja aloin puikottamaan!


Sain pipon tehtyä kavennuksia vaille valmiiksi (3 viimeistä raitaa), kunnes molemmat langat loppuivat. Kaupoilla kierreltyäni, mistään ei löytynyt kumpaakaan sävyä. Olin jo heittämässä pyyhettä kehään, kunnes koitin vielä viimeistä oljenkorttani; vanhempani asuvat 100 km päässä ja siellä on ollut näitä samoja lankoja myynnissä. Puhelinsoitto ja vanhempani pelastivat minut löytämällä valkoista lisää. Jee! Mutta eihän se pelkästään riittänyt. Päälliosan raidoitus jäisi kesken, koska punainenkin lanka loppui. Ja mitään keskeneräisen näköistä tekelettä en suostu tekemään! Hetken pohdittuani, marssin kauppaan, hain pinkin saman sarjan langan ja purin pipon niin pitkälle, että sain joka toisesta raidasta punaisen ja toisesta pinkin. 

Ja tässä tulos vielä päähän pistettynä:


Pipo on tehty siis Madame Tricoten Golden langoista, kaksinkertaisena. Puikot olivat kokoa 6. Painoa pipolle tuli 99 grammaa, jolla taas saadaan lankalaihista hiukan eteenpäin :)


Kavennus oli yksinkertainen ja toimiva. Pipo on ihanan rento ja sopii täydellisesti Bad Hair Day-hetkiin.


Nyt on loppulangoista kämmekkäät tulossa kovaa kyytiä. Päätin kutoa nekin tasona, jatketaan siis samalla teemalla kuin pipossakin :) Katsotaan, mitä niistä tulee, nimittäin syysflunssa meinaa väkisinkin kellistää tämän neidin sängyn puolelle..... Mutta kyllähän sitä aina vähän jaksaa kutoa ;)


Siirryn jälleen tästä sitruuna-inkivääriteeni pariin niiskuttelemaan....


Mukavaa ja tervettä viikkoa kaikille!! 


10.9.2015

Käsitöiden tämän hetkinen tilanne

Varmaan joku yksilö on huomannut, että en ole vähään aikaan esitellyt uusia tuotoksiani. Tähän on monta syytä:

1. Olen aloittanut monta projektia samaan aikaan, joka ei ole tapaistani

Nyt, kun olen koittanut saada omaa sukkaohjettani julkaisukuntoiseksi, yksittäisiä sukkia on tullut tehtyä. Aina olen keksinyt jonkun uuden pienen hienosäädön, mutta eihän sitä voi samaan sukkapariin tehdä, vaan aina tarvitsee aloittaa uudet sukat. Nyt olen enää yhden sukan päässä, että kaikki parit on saatu tehtyä loppuun. Tietysti myös ohjeeseen tulevan sukan pari on jo tehty viimeiseksi testiksi. Lisäksi aloitin mukavan pipon, josta lisää alla.


2. Lanka on loppunut kesken

Aloitin tosiaan kivan puna-valkoisen raitapipon, jonka esittelen lähipäivinä. Tein sitä kavennuksiin asti jämälangoista, kunnes ilokseni langat loppuivat kesken. Kiertelin kauppoja, jotta samaa lankaa löytyisi, mutta tuloksetta. Soitin vanhemmilleni ja passitin heidätkin etsimään minulle lankaa. Valkoista löytyi onneksi, mutta homma tyssäsi, koska lanka oli 100km päässä. Purin lähes koko pipon, hommasin punaisen raidan kaveriksi pinkin langan ja tein pipon niin pitkälle, kuin langat vain riittivät. Nyt pipo on juuri valmistunut, kun sain vihdoin myös valkoisen langan käsiini :)



3. Olen purkanut valmiin työn ja aloittanut alusta

Päätin aloittaa poikittain kudottavat sukat, joista toisen sukan teinkin loppuun asti. Huomasin kuitenkin aivan viimeisten kerroksien kohdalla tehneeni koko sukan väärin, joten oli oikein mukava purkaa ohuesta langasta tehty sukka takaisin keräksi. Nyt sukka on jo kohta puolessa välissä ja luultavasti OIKEIN tehty :)



Lankalaihis on hieman kärsinyt tässä kuussa (+ 900 g) uusien lankaostosten takia, mutta ne langat tulee varmasti kulutettua hyvinkin nopeasti pois. Piposta jääneet langat tiedänkin jo mihin kulutan. Joko niistä puskee uutta raitapipoa tai sitten teen jotkut ihanat lapaset tms...Vielä on hieman suunnitelmat auki :) Lisäksi tuli hommattua vielä neulelangat tulevaan ensimmäiseen neuleeseeni :) Sen aloittamisen kanssa vaan pitää malttaa siihen asti, kunnes sukkaohjeeni on julkaistu, se on lupaukseni!

Mutta puikot siis syyhyää täällä taustalla koko ajan ja päästä nousee sauhu, uusien suunnitelmien johdosta. Uusia tuloksia esittelen taas heti, kunhan saan jotain valmiiksi :)

Pysykää siis kuulolla!


7.9.2015

Sante - silmämeikin poistoöljy

Luonnonkosmetiikan ripsivärit ja rajaukset on suhteellisen helppo saada poistettua. Ei ole vedenkestävyyttä riesana, joten kaikki on näppärästi vesiliukoisia. Olen tähän saakka selvinnyt ihan perus suihkussa käynnillä tai kasvojen eri pesuaineilla. On ollut misellivettä, puhdistusvaahtoa, kasvosaippuaa. Silmäni on kuitenkin sen verran herkät, että varsinkin misellivesi kirveli usein silmissäni ja muutenkin silmänympärykseni hiukan ärsyyntyvät joka kerta puhdistuksen jälkeen.

Siispä päätin hommata pelkästään silmämeikille tarkoitetun puhdistustuotteen. Öljyn muodossa oleva puhdistusaine saataisi olla silmilleni paras ja hellävaraisin vaihtoehto. Löysin aivan mahtavan yksilön, joka ei hinnallaan päätä huimaa. Todellinen löytö!


Sante osui biodellyn verkkokaupassa silmiini, hintaan 9,45 €. Edullinen hinta suhteessa muihin puhdistustuotteisiin sekä öljymäinen koostumus saivat aikaan helpon ja nopean ostopäätöksen. Lisäksi sen luvataan poistavan myös vedenkestäväkin meikki, jos joskus sillekin ominaisuudelle on tarvetta.

Santen silmämeikin poistoöljy sisältää granaattiomenaa, aloe veraa, jojobaa, mantelia, auringonkukkaa, risiiniä, sekä muita öljyjä, uutteita ja eteerisiä öljyjä. Tuoksu on pehmeä ja mieto, eikä ainakaan itselläni ärsytä silmiä laisinkaan. NaTrue- sertifikaatti löytyy ja 100 ml pullo on sopivan pieni, mutta erittäin riittoisa.

Otan tuotetta kevyesti kostutetulle vanulapulle, pidän muutaman sekuntin silmän päällä ja pyyhin puhtaaksi. Ei hinkkausta, kaikki meikit lähtee todella vaivattomasti ja nopeasti. Sen jälkeen huuhtelen silmät kevyesti vedellä ja pesen lopuksi kasvot valitsemallani puhdistustuotteella. Tässä öljyssä on kaikki osa-alueet kunnossa, joten peilikaapissani on aina paikka tälle pikku tehopakkaukselle :)


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!






6.9.2015

Deodorantit - Mádara Bio-Active

Aiemmin jo lupailin kirjoitella teille lisää deodoranttikokeiluistani. Olen siis koko ajan käyttänyt luonnonkosmetiikan dödöjä, mutta ihan huomaamattani käyttänyt kuitenkin sellaisia, joissa on alumiinisuoloja tehostamassa vaikutusta, josta enemmän täällä.

Tarkoitukseni kuitenkin on olla täysin alumiiniton ja hieltä haisematon yksilö, joten testaus lähti käyntiin, alumiinittomista ehdokkaista, Mádaran Bio-active- deodorantilla. Saman valmistajan yrttiversio on kuitenkin parhaimmistoa luonnonkosmetiikan deodoranttien osalta, joten luottavaisin mielin lähdin liikkeelle.



Selosteissa kerrotaan jostain BIO-yhdistelmistä, joissa anti-bakteeriset eteeriset öljyt, kasviuuteet ja palmuruusuöljy ehkäisevät tehokkaasti hien hajun muodostumista. Ecocert-sertifikaatit löytyy kyljestä ja piparminttu, kehäkukka ja kamomilla kuulostaa kivalta yhdistelmältä :)

Tuoksu on yrttinen ja raikas. Kainaloon deodoranttia laitettaessa, alkaa hieman kihelmöimään ja viilentävä vaikutus tuntuu hetken, joka varmastikin tulee piparmintusta.

Mutta. Olin käyttänyt muutaman päivän deodoranttia erilaisissa tilanteissa. Oli shoppailureissua, kotona rauhallisesti oloa, liikuntaa. Joka kerta kainaloista puski sellainen myskituoksu, että oksat pois! Se tuoksu mikä kainaloistani irtosi, ei todellakaan ollut normaali hien haju, vaan yrttinen ja likainen moska-hiki-löyhkä! Tajusin sen, että vaikka en hikoillut, silti haju oli karmiva. Muiden mielestä en kyllä haissut niin pahalle, mutta tiedätte varmasti tunteen kun tiedät että dödö on pettänyt ja se ei ole kassissa mukana...Tuoksu valtaa koko mielen ja vaikuttaa kaikkeen mitä teet..Se ei sovi tämän likan meilenterveydelle...ei laisinkaan..

Tuli viikonloppu ja olin vanhempieni luona, kunnes menetin totaalisesti hermoni. Vajaa viikko takana ja deodorantti ei toimi edelleenkään! Päätin mennä paikalliseen luontaistuotekauppaan ja ostaa jonkun alumiinisuoloja sisältävän deon. Tähän päättyi tämä kokeilu!
Sieltä sain kuitenkin niin mahtavaa palvelua ja tietoa, että sain pienen toivon pilkahduksen elämääni alumiinittomana.

Tämä oli aivan uusi asia minulle ja josta pitäisi ehdottomasti mainita kaikissa alumiinittomia deodorantteja myyvissä liikkeissä:


Kun siirryt alumiinisuoloja/alumiinia sisältävistä deodoranteista täysin alumiinittomaan versioon, kainalosi puskee sitä alumiinimoskaa ulos jonkin aikaa. Yleisin aika on noin 1-3 viikkoa. Se on täysin normaalia, että sen ajan tuoksua on havaittavissa enemmän tai vähemmän. Kainalot puhdistavat ensin itsensä ja vasta sen jälkeen deodorantti alkaa oikeasti toimimaan.

Tästä innostuneena, päätin olla haisulina vielä tovin, jospa vaikka kaikki "kakkakökkäreet" lähtisivät kainaloiden kautta ulos kehostani ja saisin tilalle ihanan luonnollisen ja raikkaan olemuksen.

Kolmisen viikkoa kesti, että se kamala tuoksu hävisi. Kylläkin, jo toisella käyttöviikolla paha tuoksu alkoi tasaisesti lieventymään ja deon tuoksu kesti pidempään. Mikä olikaan ihanampaa kuin huomata olevansa koko päivän vain deodorantin tuoksuinen :) Uskaltauduin hihattomassa topissa juoksulenkillekin ja kamalat tuoksahdukset olivat historiaa.

Jumppakausi starttasi viikko sitten ja ensimmäisenä vuorossa oli vanha kunnon kahvakuula, jossa hiki lentää ja kroppa on kovassa käytössä koko tunnin. Selvisin tunnista (valtavasta hien vuodatuksesta huolimatta) normaalin treenitunnin tuoksuisena. Perjantaina sain lopullisen varmistuksen, kun paukutin tuplatunnin muokkauksen ja zumban tahtiin. Vieressä olijat eivät nenäänsä nyrpistelleet, vaikka tomaatin värisenä ja hiestä märkänä loppuaikoja vetelinkin :)

Elämäni alumiinittomana on siis mahdollista! Ei tämä tietenkään vedä pitävyydessään mitenkään vertoja alumiinisuoloja sisältäville deodoranteille. Varmasti tulen pitämään kaapissa yhtä suoloja sisältävää dödöä "tiukan paikan" tullessa, mutta arkielämäni on nyt täysin alumiinitonta :)