27.5.2016

Joogasukat langanlopuista


Sen pidemmittä puheitta, tein seiskaveikan lopuista tällaiset joogasukan tekeleet. Väreinä toimivat kanerva, vaalea harmaa, punainen sekä musta. Raidotuksen loin jälleen kerran biscuits and jamin raitageneraattorilla ja lähes kaikki langat meni viimeisiä senttejään myöten, vain harmaata ja mustaa jäi minipienet nökköset.

Aloitin joogasukat kärjestä, johon tein kierrettyä joustinta muutaman kerroksen. Jalkaosan sekä suurimman osan varresta tein perussileää ja lopuksi noin 10 kerrosta taas kierrettyä joustinta. Lopuksi vielä viimeistelin kantapään alueen muutamalla kerroksella kierrettyä joustinta. Silmukoita  pistelin 48 ja tempaisin ne 3,5mm sukkiksilla muutamassa illassa. Kulutus oli jopa 83 grammaa, joten taas "laihduttiin" hiukan lähemmäs tavoitetta! Kyllä ne langat sieltä kopasta vaan hupenevat, kunhan vain jaksaa taistella kaikkia houkutuksia vastaan ;)

Nämä joogasukat saivatkin jo uuden omistajansa. Osallistuin kevään aikana TAJUn juoksutiimiin ja kokemus oli aivan uskomaton! Olin varmasti koko sakin huonoin ja hitain juoksija, mutta silti ryhmän ja ohjaajien kannustus vei aivan uudelle levelille. Sain cooperin testissä (jossa luulin pääseväni huono-tasolle) hyvä-tasoisen tuloksen, juoksin pisimmän matkani ikinä putkeen, opin uuden tekniikan, jolla jaksan juosta ja tärkeimmän opin sain siitä ihanasta positiivisesta energiasta, jota nämä naiset minulle tarjosi! Enää juoksu ei tunnu niin raskaalta!

Kiitokseksi ohjaajille, halusin tehdä jotain pientä. Toinen sai siis nämä joogasukat, koska en tiedä hänen käsityötaustaansa. Toiselle vein Teeteen pallasta kaksi kerää uutuussävyssä 58, koska tiedän hänen olevan myös käsitöiden tekijä. Näin hän saa vapaat kädet itsensä luomiseen :)



Mukavaa viikonloppua!

23.5.2016

Mummon Tossukaat

Näiden tossujen kanssa minulla on ollut viha-rakkaussuhde. Löysin ne Arkimamman arkiralli-blogista, jossa ihastelin tossukoiden ulkonäköä ja muokattavuuden mahdollisuutta; kaikki langat käy, kokoja on niin pienille kuin isoille käyttäjille, ym. ym. Aloitin tuossa muutamia kuukausia sitten tekemään moisia tossukoita ja niistä tuli kaikkea muuta kuin kivan näköiset. Ne olivat aivan kammottavat! Ei muuta kuin purkuun. Aloitin uudelleen ja luin tarkasti ohjetta, mutta ei, nekään ei näyttänyt siltä miltä piti. Purkuun. Syytä tähän epäonnistumiseen en löytänyt.

Jätin tossujen teon kokonaan, päätin vähän jopa inhota ohjetta ja varmasti en koita enää tehdä näitä ikinä, tyhmät tossut! Kuukaudet kuluivat, tunteet pehmentyivät ja mielenkiinto kasvoi uudelleen. Jos vielä kerran kokeilisi.


Lankakopassani olisi näihin tossuihin juuri sopivaa lankaakin, joka on ollut murheenkryynini koko sen olemassaolonsa ajan (kulkenut matkassani 14 vuotta). Lanka on yli 20 vuotta vanhaa, kirkkaan keltaista, pörröistä, kutittavaa, pehmeää ja epätasaista, täysin tuntematonta sorttia. Muistan, että tästä samaisesta langasta olen vuonna -94, virkannut meidän kissanpennullemme pienen hiiren. Olin silloin 8-vuotias. Eli aikaa on kulunut ja tämän langan olisi korkea aika poistua kopastani!

Otin langat ja sopivat puikot esiin ja testasin vielä kerran ohjetta. Kappas, sehän olikin ihan helppoa ja töppönen näytti juuri yhtä hyvältä kuin ohjeessakin esiintynyt yksilö! Tossut valmistuivat muutaman illan tuoksinnassa ja kaikki meni vihdoinkin kuin Strömsössä! Kaiken langan sain kulutettua, 83 grammaa ja puikot olivat 3,5mm sukkikset.


Itselleni tossut olivat liian isot ja mietin sopivaa käyttäjää niille. Mummoni tuli heti mieleen, kun hän käyttää aina kaiken maailman tossuja. Mummolla kuitenkin jalat turpoaa päivän myötä ja varpaat välillä "äköttelee" kovaksi muotoilluissa tossuissa. Näissä töppösissä on hyvin tilaa varpaille ja turvotukselle, lisäksi ne ovat lämpimät ja pehmeät. Kirkkaan värinsä ansiosta, ne löytyvät hyvin vähän hämärämmässäkin valossa.

Rakas mummoni viettää 83-v syntymäpäiviään virallisesti tänään, joten tossut menivät hänelle lahjaksi viikonloppuvisiitilläni! Mummo oli tyytyväinen ja tassutteli tossut jalassa koko loppupäivän :)



 

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA!

12.5.2016

Helixium Silmänympärysseerumi

Keidas By Lumon järjestämästä kauneuden illasta lähti tämä uusi ja ihmeellinen ihanuus matkaani. Aikaisempi postaus löytyy täältä. Kyseessä oli siis kauneushoitolan järjestämä ilta asiakkaille, jossa esitelmöimässä oli luonnonkosmetiikkaguru Katja Kokko. Päivää aikasemmin olin (juuri sopivasti) käynyt Keitaassa Miian käsiteltävänä kasvohoidossa ja sain vinkin tähän tuotteeseen. 
 
Nyt tuotetta on testattu 3 viikkoa ja uskallan antaa jo mielipiteeni kyseisestä tuotteesta.
 

Helixium By Skinnature on ranskalainen ihonhoitomerkki, joka on erikoistunut etanauutteeseen. Etanauutetta saadaan etanoita mitenkään vahingoittamatta ja Helixium on ensimmäinen, joka on luomusertifioitu etanaseerumin tehoa hyödyntävä ihonhoitosarja. Etanauute on siis sitä ainetta, mitä erittyy etanan liikkuessa eteenpäin, jälkeen jää sitä limaista ja läpinäkyvää ainetta. Se kerätään etanoita mitenkään häiritsemättä hellävaraisesti käsin, Lyonissa sijaitsevassa etanoiden luomukasvattamossa. Etanoille tarjotaan luomuravintoa ja niiden luonnollista elämänrytmiä kunnioitetaan, kuten talvihorrosaikaa.

Etanaseerumi, Helix Aspersa, on luonnon oma, erittäin tehokas solujen uudistusta tukeva aine, joka sisältää niin kostetutta sitovaa hyaluronihappoa, rauhoittavaa ja pehmentävää allantoiinia sekä uudistavaa glykolihappoa. Lisäksi heidän "tehoaineisiin" luetellaan kajottikurpitsa, joka on oikea aminohappopaukku sekä antibakteerinen hopea, joka ehkäisee tulehduksia.

Tässä kyseisessä silmänympärysseerumissa vaikuttavina aineina on mm. tietystikin tuo etanauute, kajottikurpitsa sekä seljankukkavesi.

 
Silmänympärysseerumi on lasisessa (!) putkilossa, jonka vetoisuus on 10 ml. Tätä ei todellakaan heitellä ympäri yöpöydän päällisiä lattialle, kuten allekirjottaneella on tapana. Putkilon päässä on metallinen roll-on, jolla tuotteen levitys käy näppärästi, ainut miinus on se, ettei aina tunne, kuinka paljon tuotetta on irronnut iholle. Toki täytyy muistaa, että kyse ei ole voiteesta vaan seerumista, jolloin koostumus on tietystikin erilainen.
 

Itse seerumi on todella kevyttä ja se on kuin vettä. Koostumus on kuitenkin sen verran "jämäkkä", ettei se valu pitkin poikin, vaan pysyy kasassa, kuten havainnollistavassa kuvassa sormeni päällä. Tuntuma on ihan pikkasen hyytelömäinen tai sellainen "limainen", millään tavalla olematta epämiellyttävä.


 
Levittyvyys on todella hyvä ja tuote imeytyy samantien ihoon. Tässä kuvassa suuri määrä seerumia on levitetty vain kevyesti. Tämän yhden kuvan kerkesin ottamaan, mutta seuraavaa kuvaa en enää saanut otettua, koska se oli jo imeytynyt. Jäkituntumaa ei ole ja monesti tulee laitettua seerumia varmasti liikaa silmänympärysiholle, koska varmistelen, että joka paikka on kosteutettu.

Loppujen lopuksi, Helixiumin silmänympärysseerumi on ihanan kevyt ja raikas, varsinkin nyt kun kesä tekee tuloaan. Herkkäsilmäisenä mitään oireita ei ole ilmennyt, hieman kuivuneeseen silmäluomeen olen tätä laittanut ja kuivuus katosi nopeasti. Kuitenkaan mitään suurta kosteutus-elämystä en ole saanut, tuntuu välillä että sy-ihoni on ryppyisemmän ja kuivemman näköinen kuin ennen. Tummin alusiin en ole huomannut mitään vaikutusta.

Mielestäni tämä on ihan hyvä perustuote silmänympäryksille. Ei mitään suurta rakkautta ja ihastusta ole syntynyt, ehkä siksi että olen tottunut voiteiden käyttäjä. Jos etsii todella kevyttä, nopeasti imeytyvää ja näppärää tuotetta, Helixium voi hyvinkin olla hyvä vaihtoehto testattavaksi.

7.5.2016

Virkatut saippuapussit

 
Näiden pussukoiden teko sai hautua mielessäni monta kuukautta, ennen kuin sain ne aikaiseksi. Saippuat on ostettu Käden taidot-messuilta ja ne ovat huumanneet minua joka päivä tuoksuillaan tuolla lankakopassa  ja muistuttaneet pussukoiden tarpeellisuudesta. Lanka on ollut valmiina jo aika päivää sitten, se pieni kipinä on vaan puuttunut.

Kuukausi sitten sain itsestäni puristettua sen verran, että pussukat tuli vihdoin tehtyä! Turkoosin pussukan tein täysin omasta päästä, pinkkiin löysin jonkunlaisen ohjeen kukkasta varten, muuten sävelsin senkin oman pään mukaan. Mahdotonhan on ohjeita löytää, kun jokainen saippua on niin erikokoinen. Itse kun halusin hyvin istuvan pussukan, joka toimii samalla pesimenä.


Turkoosin tein niin, että aluksi tein saippuan kokoisen pohjan kiinteillä silmukoilla ja sen jälkeen lähdin tekemään reikiä muutamalla ketjusilmukalla sekä pylväillä. näitä tein niin kauan kunnes saippuan reuna melkein peittyi ja sitten muutama kerros kiinteitä silmukoita. Viimeisellä kerroksella tein vielä lenkin taakse, jotta saippuan saa mukavasti ja ilmavasti roikkumaan käytön jälkeen. Pään jätin auki, jotta pussia voi käyttää jatkossakin.

Sisällä on Flow kosmetiikan Terva & Eukalyptus-saippua, joka on aivan järjettömän ihanan tuoksuinen! Pussin materiaalina on BC Garn Allino, 50/50 pellava-puuvilla lanka, jota kului 8 grammaa. Virkkuukoukku oli kokoa 3mm. Ihana lanka työstää ja pesutuntuma on juuri sopivan karhea, mutta silti hellävarainen.


Pinkki versio on tehty jostain löydetyllä (en muista mistä) virkatulla kukkamallilla. Tein kukkaset samanlailla ja luodakseni kukkasten väliin sopivan reunan, virkkasin kiinteitä silmukoita muutaman kerroksen, kuitenkin jättäen yläosaan aukon, jotta saippuan saa halutessaan pois ja pussin uudelleen käyttö on mahdollista. Reunan kiinnitin kukkasiin kiintein silmukoin ja samalla tein lenkin ripustamista varten. Tämänkin pussin materiaalina toimi BC Garnin Allino ja niinikään 3mm koukku. Kulutus huimat 10 grammaa.

Kukkasten sisällä on Sola-saippuan Lempi Lemmen-saippua, joka tuoksuu anikselta, patsulilta ja appelsiinilta. Aivan ihana! Todella voimakas tuoksu käyttämättömänä, mutta iholla lähes tuoksuton.




Meillä siis suihkutilat tuoksuvat tällä hetkellä huumaavasti tervan, eukalyptuksen, aniksen, patsulin sekä appelsiinin sekoitukselle! Kun itse saippuat ja niiden tuoksut ovat 100% luonnollisia, ne tuoksuvat raikkailta ja puhtailta, ei lainkaan tunkkaisilta. Vielä kun pesimetkin ovat täysin luonnonmateraaleista valmistettu, eihän tämä voi tehdä muuta kuin hyvää, niin itselle kuin ympäristöllekin! Lisätietoja saippuoista saat täältä ; Sola-saippua ja Flow kosmetiikka.


IHANAN TUOKSUISTA ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE!!

3.5.2016

Kuukauden Tuote 5/2016 : Kure Bazaar Pistache - kynsilakka

Ah, tämä sydämeni sulattaja! En muista, milloin olisin viimeksi ihastunut johonkin kynsilakkaan näin palavasti. Tämän lakan nähtyäni, se oli menoa samantien ja nyt muutamaan kertaan kokeiltuna, olen hankintaani aina vain tyytyväisempi. Kuukauden tuote on siis valittu!



Kure Bazaarin kynsilakat ovat ranskalaista laatua. Taustalla ovat Christian ja Lucile David sekä Kartika Luyet. Christian ja Lucile ovat Honoré des Prés- tuoksujen luojia ja Kartika Luyet on heidän huippumalliystävänsä. Kure Bazaar syntyi siitä, kun Kartika tuli raskaaksi, eikä hän halunnut käyttää myrkkyjä täynnä olevia kynsilakkoja vaan hän halusi kehittää turvallisemman ja mahdollisimman luonnollisen lakan. Kahden vuoden suunnittelutyön tuloksena syntyi Kure Bazaar, jonka koostumuksesta jopa 85 % on luonnollista alkuperää, joita ovat mm. puuvilla, peruna, maissi sekä vehnä. Näitä lakkoja kutsutaan 4-free lakoiksi koska formaldehydi, dibutyyliftalaatti, tolueeni sekä synteettinen kamferi on jätetty kokonaan pois. Kuitenkin osa synteettisistä aineista on jätetty lakkaan, jotta kuivuminen tapahtuisi nopeammin, lakka kestäisi kynsissä paremmin sekä kiiltoa olisi.


Oma sävyni Pistache on uusi tämän kevään sävy, joka on niin viehättävän erikoinen että oksat pois! Sävyn vivahteet ovat keltaisessa sekä vihreässä ja yhdellä kerroksella tulee keltaiset ja toisella lakkakerroksella tulee vihreät kynnet. Jo yhdellä kerroksella saa ihan suht hyvin peittävän kerroksen, mutta hieman läpikuultavan, toisella kerroksella kynnet ovat jo erittäin hyvin peitossa. Lakka levittyy todella tasaisesti ja helposti sekä kuivuu äärimmäisen nopsaan. Se on tällaiselle malttamattomalle sielulle erittäin postiivinen juttu!


Yleisesti ottaen, jos lakkaan kynteni illalla, ne ovat jo seuraavana päivänä hieman rullalla, kolhuiset ja muutamasta kynnestä jo lohkeilleet. Toisin on tämän kanssa. Ne kestävät muutaman päivän erittäin hyvän näköisinä, vain pieniä kolhuja on ollut havaittavissa. Viime kerralla heti lakkauspäivänä kynnet kokivat kaiken tämän; tiskaus, puusaunan lämmittäminen, kymmenien kertojen käsien pesut sekä saunassa käynti. Lakat olivat kynsissä lähes uudenveroiset! Tämä on ihme mun kohdalla! Tuntui niin mahtavalta kun ei heti tarvinnut alkaa suunnittelemaan lakan poistoa :)

Tykkään lakata kynsiä, mutta se on vaan niin kurjaa kun ne pitäisi ottaa melkein jo seuraavana päivänä pois jos vain siistejä lakkoja mielisi katsella. Nyt on pieni toivon kipinä syttynyt Kuren myötä, jos minäkin pääsisin nauttimaan kynsilakkojen kauneudesta ja kestävyydestä ihan uudella tavalla!

Suosittelen suurella S:llä!