26.6.2016

Heinäkuun Sneak Peek

Kesäkuu alkaa tehdä loppuaan ja on aika siirtyä heinäkuun puolelle. Ajattelin paljastaa maltamattomana teille kaikille, mitä olen kaavaillut heinäkuun menoksi. Heinäkuussa tulen keskittymään tarkemmin kahteen uudehkoon luonnonkosmetiikkamerkkiin, jotka ovat;


sekä
 
 
 
Heinäkuussa saatte nauttia sylin täydeltä ranskalaisesta laadusta! Kävi niin ihanasti, että elämäni ensimmäinen blogiyhteistyö osui näiden kahden merkin kohdalle, ja siitähän tämä tyttönen meni aivan onnesta soikeaksi!
 
Voin kertoa jo nyt, että muutamia uusia suosikkeja on löytynyt ja en meinaa malttaa olla huutamatta sitä koko maailmalle :) Ihania, ihania tuottteita!!
 
 
Joten pysykääpä kuulolla, kaikki te ihanaiset siellä, sillä heinäkuusta tulee uskomaton kauneuskuu!
 

21.6.2016

Puhdistuskuurin jälkitunnelmat

Nyt on 20 päivää siitä, kun kuukausi vaihtui ja aloitin koko kropan puhdistuskuurin. Välietapista piti kertoa tunnelmia, mutta koska ei ollut mitään ihmeellistä kerrottavaa, ajattelin ympätä kaikki kokemukseni tähän yhteen ja lopulliseen yhteenvetoon. Kaikkiahan kiinnostaa tietystikin, oliko se sen arvoista, tuliko mitään muutoksia ja tuntuuko nyt paremmalta. No, minäpä kerron.

Argital - Juotava savi

 

Tällä herkullisen näköisellä juomalla olen aloittanut nyt tähän aamuun saakka jokaikisen aamuni. Kylmää vettä lasiin, lusikallinen savea ja sekoitus. Lusikka pois ja aamiaisen valmistuksen ajan olen sen antanut laskeutua. Maku on ollut niin neutraali, että homma on hoitunut helposti joka aamu. Loppuvaiheessa vain yksinkertaisesti koko touhu alkoi tympimään, jostain tuntemattomasta syystä. Epäilen sitä, että loppuaikoina join saviveden huomattavasti rennommin ja sain sitä kautta aina pohjasakkaa suuhuni, joka maistui juurikin sille itselleen; savelle. Ei ehkä se mieluisin maku ensimmäisenä aamulla.


Tuntemuksina oli alussa vatsan lievää möyrintää ja nipistelyä heti juoman juotuani, mutta se katosi muutamassa päivässä. Vatsa on ollut erittäin rauhallinen ja seesteinen, ei murinoita, kipuja eikä pahempia turvotuksia. Mitään sen suurempaa puhdistumista en ole tuntenut enkä muutenkaan suuria olotiloja puolesta tai vastaan. Ihan hyvä olo, mutta ei sen kummempaa.


Detoxia - puhdistuskuuri tabletti


 
Saven juotuani, olen nauttinut tällaisen tabun joka aamu aamiaisen yhteydessä. Tämän kuurin vedettyäni, suurien puhdistuslupausten toivossa, en tunne mitään ihmeellistä. Ei keveyttä, ei puhdistumisen tunnetta, ei ihon tai olon paranemista, ei mitään. Ei kerta kaikkiaan mitään. Paketissahan oli kaksi 20 päivän kuuria, joten testaan vielä tabletit uudestaan syksymmällä, jos vaikka silloin tulos olisi parempi.
 
Lopullinen tulos on siis se, että mitään suurta puhdistumisen ja hyvän olon tunteita en kuurin aikana saanut. Missään nimessä en näe tämän menneen hukkaan, onhan vatsani ollut erittäin rauhallinen saven myötä ja muutenkin olo on ihan hyvä ollut koko ajan. Pahemmaksi se ei ainakaan ole siis muuttunut. Ruokailupuoli meni mönkään ja ihan niin kevyttä ei tullutkaan syötyä kuin suunnittelin ja uskon, että sillä on suuri vaikutus lopputulokseen.
 
Ajankohta ei ollutkaan muutenkaan puhdistuskuurille paras mahdollinen, koska olen ollut erittäin stressaantunut nyt viimeiset pari viikkoa. Syömiset ei ole menneet niin kuin suunnittelin ja mieli on ollut niin kireänä, että epäilen tehojen kadonneen suurelta osin siihen, että kroppa on vain koittanut pysyä normitilassaan.  
 
Kyllähän te kaikki tiedätte sen tunteen, kun aloitatte jonkin uuden jutun suurella innolla, sitten jokin asia vetää maton jalkojen alta ja koko homma vesittyy? Silloin ei kiinnosta enää mikään siihen liittyvä ja homma menee aivan reisille?
 
Niin kävi minulle tällä kertaa, mutta en anna sen lannistaa itseäni. Nyt rauhoitutaan, nautitaan kesästä ja hoidellaan stressi pois. 
 
 
Syksyllä sitten taas paremmalla moodilla uudelleen! :)

16.6.2016

Ode To Veera - huivi

Vihdoin sain sellaisen kuvan otettua, jonka kehtaan julkaista. Vieläkään ei värit ihan täsmää, mutta tärkeintähän on idea, eikö? Eli nurmilintu-huivin jälkeen jäi kauheat himikset tehdä myös itselle huivi ja päädyin tähän, kauniiseen ja yksinkertaiseen malliin. Parasta oli vielä se, että vanhoista langoista sain sopivasti luotua tämän yksilön, joten niin lankakoppani kuin lompakkoni kiittivät tästä projektista! :) 
 

Pituutta on noin 160 cm, syvyyttä suurinpiirtein 40 cm ja painoa 127 grammaa. Langat olivat Madame Tricote Golden-akryylilankaa, sävyinä fuksia-pinkki sekä puhdas valkoinen. Nelosen pyörö oli puikkona, jos oikein muistan. Ohje löytyy ilmaiseksi täältä.



Tässä kuvassa sain värit toistettua kaikista parhaiten, eli pinkki on tumma jossa on glitterlanka seassa ja valkoinen on puhdas, jossa myös glitter matkassa koko ajan. Ainaoikein- sekä sileät osuudet erottuvat erittäin selkeästi ja tuovat mukavaa tekstuuria.



Huivi istuu kaulaan todella hyvin ja laskeutuu kauniisti. Raidoitus tulee mukavasti esille ja mielestäni koko huivin design on erittäin hyvin suunniteltu. (Sisällä kuvattuna värit heittäytyivät omituisiksi, mutta ei kiinnitetä siihen enempää huomiota). Tykkään!

12.6.2016

Lankalaihiksen päivitystä (vihdoinkin)

Vihdoin sain taas kameran käteeni ja kuvattua kauan marinoituneet tekeleeni. Lankalaihis on jo niin hyvällä mallilla, että se vetää suupielet voimaakkaasti kohti kattoa :) Juuri eilen miehelleni tokaisin onnellisena, että "Tiedätkö, nuo vanhat langat ovat ihan oikeasti kohta loppu? Ymmärsitkö? Siis ihan oikeasti!!"
 
 
Ensimmäisenä esittelyyn pääsee pari sukkia, jotka ovat valmistuneet toukokuun alussa. Sukat ovat menossa kummipojalle, kunhan ensin siirrytään tuonne syksyn puolelle. Vaikkakin, tämän hetkiset kelit melkein vastaavatkin ensimmäisiä kirpeitä syysilmoja.

 
Näissä sukissa on sellainen hauska tarina, että aloitin jo vuoden vaihteessa tekemään tästä kyseisestä langasta sukkia hänen isoveljelleen. Tein vain yhden sukan testiin epävarman koon vuoksi. Sukka oli hiukan liian iso, joten jätin sen odottamaan tulevaa syksyä, jolloin varmasti jalka on jo kasvanut sen verran, ettei sukka olisi enää turhan suuri.
 
No, aloitin huhtikuussa tekemään sukalle paria ja laskin silmukat ja pistin sukan tulille... kunnes huomasin kantapään kohdalla, että nyt olen kutonut sukan kokoa pienemmillä puikolla! Sukka oli muuten täysin identtinen, mutta reilun sentin lyhyempi ja hieman kapeampi kuin jo valmis sukka. Niinpä päästelin kerän loppuun ja tein sille parin heti putkeen, ettei tule enää puikon koon kanssa sekaannuksia! Onneksi veljeksiä on kaksi!
 
Sukat on tehty varpaista varteen, muistaakseni 44 s ja lanka on Nallen sinistä luontopolkua. Puikot olivat 3mm sukkapuikot ja kulutus 54 grammaa. Koko on suurinpiirtein 27. Mutta koska hänen velipojalleen on tulossa identtisen väriset sukat myöskin, tunnusmerkiksi tein varsien loppuun vihreät reunat, jotta oman sukan löytäminen olisi helpompaa. Varsista tuli hiukan liiankin pitkät, mutta eipähän pääse housun puntti karkuun tuon sukan varren alta! Ja halutessaan, varren voi kääntää kuten kuvassa.
 

Tässä huhtikuun tuotosta. Pinkistä jämäkerästä pistin langat puoliksi ja tein niin pitkävartiset sukat kuin kerä antaisi myöten. Tällä kertaa sain aikaiseksi nilkkasukat ja päälle tein piristykseksi tuollaisen koristekuvion. Kuvio otettu Novitan sivuilta, täältä. Nämäkin on aloitettu varpaista ja 48 silmukkaa. Lanka on perus seiskaveikkaa ja 3,5mm puikoilla nämä tuli tehtyä, muistaakseni. Vaihteluksi tein näihin sukkiin tiimalasikantapään sekä varren joustinosuuden kudoin oikeat silmukat kiertäen, jolloin sain vähän uutta ilmettä sukkiin. Kooksi muodostui pieni 38.

Tässä vielä kuviosta lähikuvaa. Kuvio oli erittäin helppo ja yksinkertainen. Pari kertaa taisin purkaa jonkun osuuden, kun olin tehnyt välikerroksia liikaa, mutta ei mitään sen vakavampaa. Langan sain kulutettua täysin ja lankalaihis meni eteenpäin näiden myötä taas 68 grammalla. Siitä tunnetta ei voi liikaa hehkuttaa, kun huomaat jälleen, ettei pienintäkään jämäkerää jäänyt. Ah, mikä ihana fiilis!
 
 

Nämä maaliskuussa pikapikaa tehdyt liinat tein tarpeeseen, kun ostin kaksi valkoista ruukkua, jotka halusin sijoittaa isojen lattiakaiuttimien päälle. Koska aiemmin kaiuttimen päällä ollut ruukku oli naarmuttanut kajarin pintaa hiukan, päätin korjata asian virkkaamalla huomaamattomat pitsiliinat ruukkujen alle.
 
Ohjeen nappasin jostain netin syövereistä, en enää muista mistä. Halkaisijaltaan liinat ovat 13 cm ja materiaalina toimi loppukerä mustaa seitsemää veljestä. Tämä projekti söi lankaa yhteensä 22 grammaa ja tällä tavoin sain mustan jämäkerän pois pyörimästä lankakopastani :)


Viimeisin tekeleeni on tässä kuussa valmistunut ruttusukkapari, jotka ovat tämän hetkinen suosikkini. Ohjetta olen kytännyt jo ainakin vuoden verran ja aina miettinyt, että pitäiskö vai eikö pitäis. No, nyt oli sen verran kivat jämälankaviritelmät, että halusin vihdoin ottaa pässiä sarvista ja testata ohjetta. Ihanathan niistä tuli! Varsi on niin hauska ja menee niin täydellisesti kurttuun, että näitä tulee varmasti jatkossa lisää. Ohje löytyy selkokielisenä Lankahelvetti-blogista. Jos tykkäät pitää sukkia hieman kurtussa varresta, suosittelen tätä ohjetta testiin!!
 
Kun taas on jämälangoista kyse, aloitin ne kärjestä, tein tiimalasikannan ja vartta tein niin pitkään kuin langat vain riittivät. Raidotukseen käytin jälleen raitageneraattoria, jotta kulutus olisi mahdollisimman tehokasta ja tasaista. Olin suunnitellut tehdä vihreät resorit sukan varteen, mutta kantapää söi sen verran metrejä, että turkoosi oli ainut vaihtoehto. No, hyvät niistä noinkin tuli!
 
Kaikki langat olivat jälleen seiskaveikan epämääräisiä jämiä ja 48 silmukalla mentiin, 3,5 mm sukkiksilla. Puntari näytti näille sukille painoksi 109 grammaa.
 
 
Kaiken kaikkiaan siis lankalaihis edistyi näiden töiden myötä 252 grammalla! Ode to Vera-huivi jäi vielä "hautumaan", kun kuvista tuli niin huonoja, etten kehdannut niitä julkaista täällä. Että kyllä täällä ihan oikeasti alkaa lankakoppa tyhjenemään!! Tosin, kävin lankakauppa Kerässä reilu viikko sitten ja sieltä lähti 400 grammaa ihanaa lankaa matkaan, mutta siitä lisää myöhemmin! ;)


Mukavaa sunnuntaita!

9.6.2016

Kuukauden Tuote 6/2016 : Lavera Illuminating Eye Cream

Huh, taas pääsi kuukausi vaihtumaan niin, ettei tajunnutkaan! No, kuitenkin tämän kuun tapaus oli aikas nopea ja helppo valinta, koska tämä tuli ja pelasti minun silmänympärykseni allergisoivalta reaktiolta. Joten, pidemmittä puheitta, tässä kesäkuun kuukauden tuote:

 

Lavera Naturkosmetik on saksalainen luonnonkosmetiikkayritys, jonka tuotanto ja tuotekehitys on ollut alusta asti Hannoverin alueella. Lavera-sana on latinaa ja tarkoittaa totuutta. Luonnollisuus ja puhtaus ovat olleet heidän kauneudenhoitoideologiansa aina.

He valmistavat laajan kirjon eri tuotteita 25 vuoden kokemuksella, kuluttajaystävällisin hinnoin. Heidän kaikki tuotteensa on NaTrue-sertifioituja ja he käyttävät yli 300 luomutuotettua raaka-ainetta, joista yli 200 on heidän omilta viljelmiltään. Laveralta löytyy jokaista ihotyyppiä huomioden, yhteensä noin 200 tuotteen valikoima, joten varmasti löytyy kaikille jokin sopiva tuote. Tuotesarjoja on niin lapsille, koko perheelle, herkkäihoisille, ikääntyville,...


Illuminating eye cream, helmiäisen koostumuksensa ansiosta, on heti ilmettä kirkastava, tummia silmänalusia häivyttävä silmänympärysvoide. Voide sisältää oliiviöljyä, sheavoita, risiiniöljyä, karpalouutetta, luomukofeiinia ja paljon muuta. Esimerkiksi kofeiini kiinteyttää, häivyttää pieniä juonteita kuin piilottaa väsymyksen merkkejä. Lisäksi se sisältää kolmivaikutteisen Lavere-yhdisteen, joka antaa silmänympärysiholle kolminkertaisen kosteutuksen ja näin ollen säilyttää ihon nuorekkuuden pidempään. Tämä voide voitti myös Cosmopolitanin vuoden 2016 paras luonnonkometiikkatuote- palkinnon!

Tuote on pakattu pikkuputkiloon ja vetoisuus on 15 ml. NaTrue-sertifikaatti komeilee paketin päällä sekä tuubissa näkyvällä paikalla. Itse tuubi on mielestäni erittäin mukava ja näppärä käyttää, annostelu on helpompaa kuin pumppupullossa, joka pruikkasee milloin minkäkin määrän ulos. Tuubimuodossa, pystyt hyvin säätelemään, kuinka paljon voidetta sormenpäällesi haluat.

 
Voide on erittäin helmiäistä ja aluksi sen ajattelin olevan hiukan liian "glitteriä" omaan makuuni. Kuten kuvastakin huomaatte, voide todella on helmiäistä ja hohtaa voimakkaasti. Tällaista en ollut aiemmin tavannut. Kunnolla tuoteen levittämisen jälkeen lopputulos näytti kuitenkin tältä:




Kaunis, kevyesti hohtava iho. Laveran voide levittyy todella helposti ja ketterästi, imeytyy samantien ja ilme on heti fressimpi. Kun todellakin omaan kunnon mustat silmänaluset, tämä tekee niihin huomattavasti piristävämmän lookin. Meikin levityksen kanssa ei ole ollut ongelmia, vaikka melkein heti olen meikkituotteita päälle levittänyt. Mitään juonteita häivyttävää ominaisuutta en ole huomannut, mutta enpä sitä juuri ole tarvinnutkaan, vaikka kai sitä näin kolmekymppisenä pitäisi alkaa enemmän kiinnostumaan noista rypyistä... Mutta  iho on tuntunut hyvin kosteutetulta, pehmeältä ja hyvinvoivalta, ja ne on ne kriteerit mitkä itselleni riittää.

Laveran illuminating eye creamia voi ostaa monesta eri paikasta, tässä muutama vaihtoehto:
Ruohonjuuri 22,65€
Biodelly 21,90€
Hyvinvoinnin tavaratalo 21,50€
Sokos 20,90€
K-Citymarket 18,90€ (ainakin Tampereen Turtola)


Todellakin, kuten alkusanoissa mainitsin, ostin tämän tuotteen pelastukseksi, kun aloin herkistymään aiemmin käyttämälleni Helixiumin silmänympärysseerumille. Joka kerta Helixiumin laiton jälkeen, poskipääni muuttuivat aivan hehkuvan punaisiksi ja lämpimiksi. Alussa en tätä itse edes tajunnut, usein levitin voiteen illalla vasta sängyssä ja aamuisin olen voiteen jälkeen syönyt aina aamiaista. Eli, en ole ollut peilin edessä näkemässä vaikutusta. Mieheni tokaisi minulle ensimmäisen kerran asiasta, mutta pistin sen saunan piikkiin, mutta kun sen alkoi tapahtumaan joka ilta, ja lopulta myös silmäluomeni alkoivat kutiamaan, seurasin tilannetta ja lopetin tuotteen käytön. Punoitus sekä kutina lakkasivat, joten en voi kuin surukseni todeta Helixiumin aiheuttaneen minulle jonkin asteisen allergisen reaktion. Turtolan Citymarketissa pyörittyäni, huomasin ilokseni sinne ilmestyneen Laveran myyntiständin ja nappasin pelastajani sieltä matkaan mukaan. Nyt olen hyvin tyytyväinen tilanteeseen, mutta tietysti pieni varaus on päällä, tulevat viikot sen sitten näyttävät, käykö voide varmasti vai ei. Tähän saakka ainakin kaikki näyttää erittäin hyvältä!!


Sädehtivää loppuviikkoa!

5.6.2016

Pipoja ja pussukoita

Viime viikolla iski armoton raivausvimma. Siivosin kämpän, vaihdoin verhot ja matot. Silti jäi vielä "tyhjä" tunne raivauksesta. Makkarissa oli jo jonkin aikaa marinoitunut pari pussukkaa pois heitettäviä/kierrätettäviä/tuunattavia vaatteita, joten nappasin ne juuri imuroidulle olohuoneen matolle ja aloin penkomaan.

Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä kaikista vanhoista topeista, t-paidoista, yms. matonkudetta ja virkata niistä uusi kesäinen ja värikäs matto. No, kuteiden leikkely ei innostanut, joten piti keksiä jotain muuta. Pipoja! Niistä on tullut kovasti mieheni puolelta toiveita ja sehän on karu tosi asia, että pipoja ei voi koskaan olla liikaa. Siis hyviä pipoja. Niinpä aloin suunnittelemaan ja mittailemaan, josko vanhoista kamppeistani olisi vielä jatkamaan elämiänsä pipoina. Sakset suhisivat ja vaatteet menivät palasiksi. Jäljelle ei jäänyt kuin pieniä rippeitä resoreista ja hihoista. Saumuri nousi pöydälle ja siitä se sitten lähti.

Näissä ei ole mitään sen kummallisempaa, malleina pidempää, lyhempää, löysää ja napakkaa, miten materiaalit antoivat periksi. Koitin käyttää aineksen mahdollisimman tehokkaasti.


Tässä kaikki ohuet, yksinkertaiset pipot, jotka esiintyivät ennen toppeina, urheilupaitoina, trikoisina vetoketjutakkeina, sekä kietaisuneuleena:

 






































Ja tässä kaksinkertaiset pipot, jotka olivat entisessä elämässään mekko, t-paita sekä ribbineuletoppi:










Vihreälle kirjavalle pipolle sain tehtyä kaveriksi vielä tuubihuivin, sekä trikoisten vetoketjutakkien kauluksista pari pantaa:




Lisäksi tein muutaman pussukan. Muutassa topissa oli sellainen kuva, jonka halusin säästää, mutta materiaali on sen verran joustamatonta, että pipoa niistä ei olisi saanut aikaiseksi. Niinpä ommella surautin niistä kivat pikku pussukat tällä Handmade Hippu-blogin ohjeella. Ylin pussukka on tehty vanhoista sammareista, alemmat topeista, joihin silitin tukikankaan tuomaan hieman lisää ryhtiä.



 
 
Tuntuu hyvältä, kun vanhat käytetyt vaatteet saavat uuden elämän! Nyt on pipoja joka lähtöön, pussukoita tavaroille ja mikä parasta, raivausvimma tyynnytetty!
 
P.S. pahoittelut kuvista, jotka ovat ihan sikin sokin, blogger ei halunnut tehdä tänään yhteistyötä kanssani!


1.6.2016

Kesä ja kevyempi olo - Täältä tullaan!

Kevät oli epätasaisen pienen kipeilyn aikakausi, joka pisti kropan koville. Kipeänä tuli syötyä kaikkea sitä mitä ei pitäisi; rasvaisempaa, suolaisempaa ja makeampaa mahan täydeltä. Parannuttuani, huonot syömistavat meinasivat väkisinkin kummitella taustalla ja ottaa vallan, normaalisti suht terveellisestä arkiruokailustani. Taistelu on ollut kovaa ja olen kyllä lipsunut. Viikonloppuisin on namuset maistunut ja leipää on puputettu kaksin käsin. Ja kuten tiedätte, olo on sen mukainen; tunkkainen ja turvonnut, päätä särkee lähes päivittäin ja muutenkin tuntuu että koko keho on ihan tukossa ja pahoinvoiva.

Toukokuussa tuli mitta täyteen. Tämä tunkkainen olo saisi luvan väistyä kesän tieltä ja haluan kroppaani hyvän olon takaisin, alkuvuosi kun oli niin ihanaa. Kosmetologini antoi vinkin juotavasta savesta jo huhtikuussa kasvohoidon yhteydessä, kun keskustelimme kaikesta hvinvointiin liittyvästä. Silloin kävin Ruohonjuuresta noukkimassa savipussukan ja iskin sen vain kaappiin odottamaan parempia aikoja. Kaapissa savipussin vieressä, nökötti odottamassa myös aiemmin hommattu detox-kuuri, joten päätös oli tehty; puhdistuskuuri alkakoon 1.6.!

Ajankohdan suunnitelin sen mukaan, että TAJUn jumpat ovat päättyneet, eli ei "pakollisia liikuntavelvoitteita", ilmat ovat jo lämmenneet sen verran että kevyempi ruoka tuntuu hyvältä sekä se, että aikaisemmasta puhdistuskuurista tulisi tasan puoli vuotta aloituksesta. Koskaan kun ei tiedä, miten tuotteet vaikuttaa, vetääkö ensimmäiseksi viikoksi ihan ventiksi vai tuntuuko missään.



Argital on Italiassa valmistettua vihreää savea. Savi on kerätty Sisilian aurinkoiselta, saastumattomalta ja koskemattomalta alueelta. Ikää savella on noin 6-16 miljoonaa vuotta, eli suhteellisen iäkästä tavaraa. Aktivoitu savi on lämpösterilisoitu eli se on puhdistettu hauduttamalla eikä siihen ole lisätty mitään säilöntäaineita tai lisäaineita. Näin ollen se sisältää paljon mineraaleja sekä hivenaineita, jotka ovat hyväksi niin suolistolle, luustolle, vatsavaivoille, turvotukselle kuin väsymyksellekin. Tuote on mitä parhain tukemaan detox-kuurien sekä paastojen tehoa. Vihreän värinsä se saa kaksoisidonnaisesta raudasta, joka on tuoreempaa ja tehokkaampaa (kuin esim. punaisessa savessa on kolmoisidonnaista rautaa).



Detoxia Body Cleanser on suomalaisen Hankintatukun valmistama puhdistuskuuri, joka on luonnollisia ainesosia sisältävä kokonaisvaltainen kropan puhdistaja. Vaikuttavana aineena on parsakaaliuuteen sulforafaaniglukosinolaatti, joka muuttaa kuona-aineita vesiliukoisemmiksi edistäen niiden poistumista elimistöstä tehokkaasti. Normaalisti suolistoon ja muualle elimistöön kertyy haitallisia kuona-aineita helpostikin stressin, kipeänä olon, huonon ruokailun tai vähäisen liikunnan myötä. Tällä kuurilla kaikki kertyneet kuona-aineet saavat siis kyytiä!

Paketissa on kaksi 20 päivän kuuria, joka on mielestäni todella kätevää. Toki halutessaan, kuurit voi vetää putkeenkin jos siltä tuntuu. Itse päätin ottaa ensimmäiset 20 päivää nyt ja syksyllä sitten toisen puoliskon. Melkein kolme viikkoa on minusta ihan riittävän pitkä aika puhdistukselle, ainakin tällaiselle noviisille.



Tänä aamuna se sitten alkoi. Tyhjään vatsaani kippasin huikean herkullisen näköisen lasillisen juotavaa savea. Se ei tuoksunut eikä mastunut miltään, joten juoma meni todella helposti alas. Ennakkoluulot piti vain heittää romukoppaan, niin homma sujui kuin rasvattu.

Toimin ohjeen mukaisesti, 1 tl savea lasilliseen kylmää vettä, sekoitin kunnolla ja annoin laskeutua noin 5 minuuttia. Vesi oli todella sameaa, samannäköistä kuin alun sekoitusvaiheessa, mutta kyllä lasin pohjalle oli sakka valunut, jota ei kuulu juoda. Tämä on helppo rituaali tehdä aamuisin, ei ota lainkaan koville! :)

Kevyehkön aamiaisen kanssa (turkkilaista jugua banaanilla ja ripauksella muromysliä+ vadelmanlehtiteetä) otin vielä detoxia-pillerini. Tabletti muistuttaa normi vitamiinipillereitä ja sekoitin ne jo Piimax pro-vita nappuloitteni kanssa. Mitään erilaista makua en huomannut, tosin pillereiden otto on itselleni niin helppoa, että mitään makuja en ehdi saamaan suuhuni kun ne on jo nielussa menossa.

Kuurin lisäksi nautin 2 litraa vettä, johon sekoitan OptiMSM-jauhetta ja sitruunaa. Epäsäännöllisen säännöllisesti matkassa kulkee myös moringajauhe, jota lisäilen kaikkeen sellaiseen, mihin se sopii, maku on sen verran voimakas. Vihersmoothiet kun alkavat taas houkuttelemaan näin lämpimien kelien myötä aina vain enemmän :) Lisäksi kun tähän lisätään kevyempi ruoka, sopivasti liikuntaa, kunnon yöunet ja uusi ihana käsityöprojekti, hommahan ei voi mennä mönkään! Päivittelen asiaa kuurin edetessä.
 
Eiköhän näillä aineilla keho ala voimaan paremmin tuossa tuokiossa!

 

Ihanaa ja kevyempää kesäkuun alkua!